Mjesec Ramazana

Ramazan je mjesec jačanja vjere u nama i jačanja povezanosti naše.

Oživimo naše kuće….Blago onima u čijim kućama bude sehura, posta, učenja Kur’ana, klanjanja namaza, zikra i iftara. Teško onome kod koga ovog ne bude pa mu prođe ramazan a nebude stekao oprost grijeha. U hadisu se navodi da je Poslanik s.a.v.s. nakon što mu je Džibril rekao dovu : Neka propadne onaj ko dočeka ramazan a ne bude zaslužio oprost grijeha rekao: Amin.

Pokrenimo se, promijenimo se, prilika je tu, iskoristimo je.

Udružimo se u džem’at i dočekajmo skupa ovog plemenitog gosta. Zajednički iftari, teravih namaz, druženja uz mukabelu, predavanja, to su odlike ovog mjeseca.


BHCC Vam želi sretan i uspješan mjesec Ramazana, uz želje da imate lak post.


Kao i svake godine BHCC će organizoviati iftare tokom mjeseca Ramazana. Naša je želja da pokušamo imati svaku noć iftar. Kalendar o rezervisanim danima će biti objavljen na ulazu u BHCC.

VAŽNO

Molimo Vas da za prijavljivanje vašeg iftara, objavljivanje na kalendaru, kao i za sva pitanja / prijedloge kontaktirate Almu Omerhodžić na telefon (716) 200-9816.

Članovi BHCC imaju prednost prijavljivanja iftara u prostorijama BHCC.

Opcija 1: Organizovanje iftara od strane BHCC

Da bi se održao iftar za jednu noć, potrebno je da se prijave minimalno 4 porodice koje će donirati po $150 (Ukupna cijena jednog iftara je $600). U slučaju da se za tu noć prijavi više or 4 porodice, sredstva će biti usmjerena ka danima kada nema dovoljno prijavljenih donatora. Ako neko želi da učestvuje u više iftara, ili da donira sredstva za potrebe BHCC, neka nam to na vrijeme javi. Svi koji se odluče za ovakav način doniranja, imat će prednost u izboru dana za iftar.

Za uložena sredstva, BHCC će pod rukovodstvom Alme i Halime organizovati pravljenje jednostavanih obroka.

Opcija 2: Samostalno Organizovanje iftara

Ako neko želi da održi iftar u svome aranžmanu, neka na vrijeme kontaktira Almu Omerhodžić na telefon (716) 200-9816. Organizator iftara je dužan da se pobrine za nabavku potrošnog materijala, podjele hrane, stoljnake, tanjaire, escajg itd.

Napomena:

Ako ste zainteresovani da pomognete bilo koju od gore navedenih opcija, molimo Vas kontaktirajte: Almu Omerhodžić na telefon (716) 200-9816.

Mi znamo da je priprema hrane težak zadatak i da su Svi zauzeti sa radnim obavezama koje nas onemogućavaju da ravnomjerno učestvuju u pripremi iftara. Pravljenje iftara nije obavezno i molimo Vas da prije svega obratite pažnju na Vaše zdravlje.

Važno je napmenuti da ćemo imati goste iz susjednih džemata, koji bi željeli da doniraju iftar za kompletan džemat. Njihove prijave će se tretirati isto kao i od ostalih članova BHCC.

Takodjer, Vas molimo da se uz dužno poštovanje ponašate prema svim gostima bili oni ili ne islamske vjeroispovjesti.

Posebna pažnja treba da bude posvečena odvozu otpada. Mi smo u processu obezbjedjenja kontejnera sa poklopcima, kako bi se spriječio neugodni miris i raznošenje hrane od strane divljih životinja. Ovom prilikom molimo sve goste da nam pomognu prilikom održavanja reda i čistoće u i oko prostorija BHCC.

Kao i uvjek moguće je da bude propusta i ne namjerinh greški, zbog kojih se unaprijed izvinjavamo i molimo Vas da razumijete, jer mi radimo kako najbolje znamo i možemo.

Molimo dragog Alaha dž.š. da Vam ukabuli i u sevap upiše Vaše mnogobrojne ibadete tokom mjeseca Ramazana.

Uz dužno poštovanje,
BHCC Odbor

Povodom Iftarskih rezervacije molimo Vas da kontaktirate:

 •  Bahrudin Mešića
 •  (585) 736-8570
 •  Alma Omerhodžić
 •  (716) 200-9816
 •  Halima Stenaklić
 •  (585) 764-2724

Kalendar

Kliknite ovdje da pogledate kalendar važnih dogadjaja i zbivanja u BHCC.


 Kalendar

Vaktija

i koji molitve svoje na vrijeme obavljaju

— 23:9 (El-Mu’minūn – Vjernici)

 Vaktija

 • BHCC
 • 312 Fisher Road
 • Rochester, NY 14624

 •  Phone: (585) 406-9250
 •  Email: Send Email


BHCC

 • 312 Fisher Road
 • Rochester, NY 14624

 •  Phone: 585.406.9250
 •  Email: Send Email